Musk

elonElon Musk’s mening over AI (vertaling artickel in google translate):

Tesla en Space X-topman Elon Musk heeft opnieuw aangedrongen op proactieve regulering van kunstmatige intelligentie omdat “tegen de tijd dat we reactief zijn in de AI-verordening, het te laat is”.

Tijdens de zomervergadering van de US National Governors Association in Providence Rhode Island zei Musk: “Normaal gesproken is de manier waarop regels worden opgesteld wanneer er een hoop slechte dingen gebeuren, er is publieke verontwaardiging en na vele jaren is er een regelgevend agentschap opgericht om reguleren die industrie.

“Het duurt een eeuwigheid. Dat was in het verleden slecht maar niet iets dat een fundamenteel risico voor het bestaan ​​van de beschaving vertegenwoordigde. ‘

Musk heeft eerder verklaard dat AI een van de meest dringende bedreigingen is voor het voortbestaan ​​van de mensheid, en dat zijn investeringen in de ontwikkeling ervan zijn gemaakt met de bedoeling om de ontwikkeling ervan in de gaten te houden.

“AI is het zeldzame geval waarin ik denk dat we proactief moeten zijn in regulering in plaats van reactief. Omdat ik denk dat tegen de tijd dat we reactief zijn in AI-regelgeving, het te laat zal zijn, “vertelde Musk aan de vergadering. “AI is een fundamenteel risico voor het bestaan ​​van de menselijke beschaving.”

Terwijl Musk herhaaldelijk zijn zorgen over AI en zijn ontwikkeling heeft gedeeld die in sommige opzichten als onvermijdelijk worden gezien, schenen er woorden te kloppen bij meerdere gouverneurs van de 32 die aan de vergadering deelnamen, met vervolgvragen die suggesties voor hoe te gaan zoeken over het reguleren van de ontwikkeling van AI. Musk suggereerde dat de eerste fase zou zijn om “zoveel mogelijk te leren” om het probleem beter te begrijpen.

Musk sprak ook over elektrische en zelfrijdende auto’s, zeggende dat op een gegeven moment een niet-autonoom voertuig bedoeld voor reizen in plaats van recreatie als vreemd zou worden beschouwd en dat de grootste bedreiging voor autonome auto’s een hack van de software zou zijn om controle te krijgen van een vloot van verbonden voertuigen.

orrigineel artickel:

https://www.theguardian.com/technology/2017/jul/17/elon-musk-regulation-ai-combat-existential-threat-tesla-spacex-ceo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s